Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI)

Istraživanje i razvoj: doktor Robert A. Cooke, i klinički psiholog, doktor J.Clayton Lafferty

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) je alat ličnog razvoja koji se služi povratnim informacijama, kako pojedinca, tako i saradnika, radi određivanja stilova razmišljanja i ponašanja pojedinca. Pružajući uvid u veštine i područja razvoja, osposobljava ljude da krenu putem usavršavanja u svemu što rade, a da pritom uživaju.

Dizajniran za menadžere, lidere, učenike, kao i one na funkcijama stručnjaka i tehničkog kadra, Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) je pomogao milionima pojedinaca da razumeju i izmene način razmišljanja i ponašanja. Na Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) pozivale su se mnoge knjige i časopisi iz oblasti menadžmenta i psihologije, kao i novinski članci, poput specijalizovanih američkih dnevnih novina The Wall Street Journal.

LSI self assessment and peer feedback

Kako funkcioniše

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) sastoji se iz dva dela:

 1. LSI 1 (Sopstveni opis): Pojedinac vrši samostalnu procenu sopstvenih stilova razmišljanja, efikasnosti, kao i osećaja zadovoljstva na poslu i kod kuće.
 2. LSI 2 (Opis od strane drugih):: Najviše 12 kolega, menadžera i/ili podređenih u neposrednom okruženju pojedinca daju povratnu informaciju o njegovom ponašanju i efikasnosti.

Rezultati i bilo kakve preporuke se potom, u vidu razumljivog, pouzdanog izveštaja, predoče pojedincu. Nakon što se sprovedu oba dela Upitnika za utvrđivanje životnih stilova, LSI 1 i LSI 2, ti delovi mogu se uporediti kako bi se ustanovile već potvrđene snage, nage koje ranije nisu bile definisane, nevidljive slabosti i kamen spoticanja. Konsultant ili akreditovani praktičar iz Human Synergistics-a pojedincima pojašnjava krajnje rezultate i pomaže im pri razvitku strategije relevantne za promenu nalina razmišljanja, a samim tim i ponašanja.

Alati procene Upitnika za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) dostupni su na internetu i u skoro svakom digitalnom formatu, kao i u štampanoj formi.

Prednosti koje LSI donosi vašoj organizaciji:

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) pomoći će članovima vašeg tima da se ponašaju pravilno i razmišljaju punim kapacitetom, a doprineće i vašem uspehu kao poslovnoj osobi i tome da postanete poslodavac po izboru (onoga koga su zaposleni svojom voljom odabrali kao svog poslodavca, a ne po prinuđenosti). Od posebne je važnosti za pomoć pojedincu zbog:

 • Otkrivanja novih načina razmišljanja i ponašanja
 • Bolje efikasnosti u obavljanju funkcija
 • Lakšeg suočavanja sa stresom, pritiskom i promenama
 • Postizanja lično postavljenih ciljeva
 • Primene fleksibilnijeg i kreativnijeg načina razmišljanja
 • Kvalitetnijih međuljudskih odnosa
 • Podizanja lične efikasnosti na viši nivo

Neka Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) bude deo vaše težnje za promenom

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI) najbolje primenjuju ljudi koji su za to specijalno obučeni. Nudimo dve mogućnosti:

 • Akreditovani i iskusni konsultant Human Synergistics-a može biti od pomoći pri upotrebi Upitnika za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI), i njegove primene u samom procesu promene kojoj težite. Jednostavno nas kontaktirajte kako biste pronašli pogodnog konsultanta za vas.
 • Možete to "uraditi i sami" tako što ćete organizovati da jedan ili više članova vašeg tima steknu LSI akreditaciju. Kako biste počeli, prijavite se za naš program akreditacije.

Ukoliko želite da saznate više o Upitniku za utvrđivanje životnih stilova - Life Styles Inventory™ (LSI), ili bilo kom alatu procene iz naše ponude širokog spektra, molimo vas da nas kontaktirate, a mi ćemo vam rado izaći u susret.

Kontaktirajte nas