Upitnik za utvrđivanje životnih stilova (Life Styles Inventory™)

Istraživanje i razvoj: doktor Robert A. Cooke, i klinički psiholog, doktor J.Clayton Lafferty

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI) je alat ličnog razvoja koji se zasniva na povratnim informacijama saradnika ali i samo-proceni, radi određivanja stilova razmišljanja i ponašanja pojedinca. Pružajući uvid u veštine i područja razvoja, osposobljava ljude da krenu putem usavršavanja u svemu što rade, a da pritom uživaju.

Dizajniran za menadžere, lidere, učenike, kao i one na funkcijama stručnjaka i tehničkog kadra, Upitnik za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI) je pomogao milionima pojedinaca da razumeju i izmene način razmišljanja i ponašanja. Na Upitnik za utvrđivanje životnih stilova (LSI) pozivale su se mnoge knjige i časopisi iz oblasti menadžmenta i psihologije.

Kako funkcioniše

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI) sastoji se iz dva dela:

 1. LSI 1 (Sopstveni opis): Pojedinac vrši samostalnu procenu sopstvenih stilova razmišljanja, efikasnosti, kao i osećaja zadovoljstva na poslu i kod kuće.
 2. LSI 2 (Opis od strane drugih): Najviše 12 kolega, menadžera i/ili podređenih u neposrednom okruženju pojedinca daju povratnu informaciju o njegovom ponašanju i efikasnosti.

Rezultati i bilo kakve preporuke se potom, u vidu razumljivog, pouzdanog izveštaja, predoče pojedincu. Nakon što se sprovedu oba dela Upitnika za utvrđivanje životnih stilova, LSI 1 i LSI 2, ti delovi mogu se uporediti kako bi se ustanovile već potvrđene snage, snage koje ranije nisu bile definisane, nevidljive slabosti i kamen spoticanja. Konsultant Human Synergistics-a pojedincima pojašnjava krajnje rezultate i pomaže im pri razvoju strategije relevantne za promenu načina razmišljanja, a samim tim i ponašanja.

Alati procene Upitnika za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI) dostupni su na internetu i u skoro svakom digitalnom formatu, kao i u štampanoj formi.

Prednosti koje LSI donosi vašoj organizaciji:

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI) pomoći će članovima vašeg tima da se ponašaju pravilno i razmišljaju punim kapacitetom, a doprineće i vašem uspehu kao poslovnoj osobi i tome da postanete poslodavac po izboru (onoga koga su zaposleni svojom voljom odabrali kao svog poslodavca, a ne po prinuđenosti). Od posebne je važnosti za pomoć pojedincu zbog:

 • Otkrivanja novih načina razmišljanja i ponašanja
 • Bolje efikasnosti u obavljanju funkcija
 • Lakšeg suočavanja sa stresom, pritiskom i promenama
 • Postizanja lično postavljenih ciljeva
 • Primene fleksibilnijeg i kreativnijeg načina razmišljanja
 • Kvalitetnijih međuljudskih odnosa
 • Podizanja lične efikasnosti na viši nivo

Neka Upitnik za utvrđivanje životnih stilova LSI bude vaš pokretač promene

Upitnik za utvrđivanje životnih stilova (LSI) najbolje primenjuju ljudi koji su za to specijalno obučeni. Nudimo dve mogućnosti:

 • Akreditovani i iskusni konsultant Human Synergistics-a može biti od pomoći pri upotrebi Upitnika za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI), i njegove primene u samom procesu promene kojoj težite. Jednostavno nas kontaktirajte kako biste pronašli pogodnog konsultanta za vas.
 • Možete to „uraditi i sami“ tako što ćete organizovati da jedan ili više članova vašeg tima steknu LSI akreditaciju. Kako biste počeli, prijavite se za naš program akreditacije.

Ukoliko želite da saznate više o Upitniku za utvrđivanje životnih stilova – Life Styles Inventory™ (LSI), ili bilo kom alatu procene iz naše ponude širokog spektra, molimo vas da nas kontaktirate, a mi ćemo vam rado izaći u susret.