Simulacije preživljavanja

Simulacije preživljavanja su osmišljene da timove nauče  kako da unaprede rešavanje problema kroz učenje o međuljudskim i racionalnim veštinama i ponašanjima koji vode uspešnom timskom radu.

Svaka simulacija učesnike stavlja na nepozanti teren, kao što je lutanje pustinjom, i od tima traži da proceni razne predmete prema njihovoj  važnosti za preživljavanje.

Vežbe osiguravaju da će svi članovi tima steći isti nivo znanja o zamišljenoj situaciji (ne mnogo), tako da se moraju voditi svojom sposobnošću da postave ciljeve, analiziraju alternativne strategije, a onda izvrše njihovu procenu, birajući tako rešenje koje će ih najpre dovesti do cilja. 

Tako što će timovi najpre vežbu da sprovode individualno, a zatim kao tim, biće određena razlika između pojedinačnih i timskih rešenja. Ta razlika postaje realna mera sposobnosti grupe da radi kao tim.

Primenljive

Simulacije preživljavanja mogu se upotrebljavati kao „ledolomci“ i uvod u radionice, konferencije, seminare ili trening programe, ili da bi se uspostavile zdrave osnove za rad u novoformiranoj  grupi. 
I mogu se koristiti i u novim ili već postojećim timovima, kako bi se učesnicima demonstrirao značaj grupne sinergije, ili kao merilo sinergije pri grupnom rešavanju problema.

Interaktivne

Postavljene na nepoznatim lokacijama, naše simulacije preživljavanja članovima grupa omogućavaju ravnopravno učešće u samoj simulaciji –  bez obzira na iskustvo ili zvanje. Startujući sa iste pozicije, svi učesnici imaju mogućnost da učestvuju u potpunosti, fokusiraju se na grupne procese i analiziraju svoj doprinos kvalitetu timskog učinka.

Jednostavne za upotrebu

Vodič za konsultante dostupan je za svaku simulaciju preživljavanja u Human Synergistics-u.
Vodič sadrži sve informacije potrebne da kreirate i vodite uspešan program, uključujući ekspertsko mišljenje i rangiranje, instrukcije za obradu rezultata, opcije kreiranja programa, i savete za vođenje diskusije o veštinama i procesima koji su doprineli efektnom timskom učinku. 

Za većinu simulacija, dostupni su i video snimci. Video snimci učesnicima omogućavaju da „vide“postavku simulacije i raspoložive predmete, čineći im tako simulaciju realnijom.

Takođe vas oslobađaju odgovornosti da budete predstavnik „mišljenja eksperta“, tako što učesnicima interpretiraju ekspertske stavove i obrazloženja.

Odaberite simulaciju preživljavanja koja je prava za vas

SimulacijaSituacijaIzazovVreme
Pustinja I
 
Vreli je avgustovski dan, a vaš avion pada u pustinju Sonoran, na jugozapadu SAD-a.Poređajte 15 spašenih stvari iz olupine aviona, prema njihovoj važnosti za preživljavanje vas i vašeg tima.1.5 do 2.5 sata
 Pustinja IINa povratku iz Akapulka, vašem čarter avionu otkazuje motor, i on pada negde na teritoriji pustinje Sonoran, na jugozapadu SAD-a.Identifikujte 4 najveće poteškoće i najbolju strategiju za preživljavanje. Zatim,donesite odluku o kritičnosti i najboljem načinu upotrebe 16 predmeta spašenih iz olupine aviona.2.5 do 3.5 sata
 Koralni greben
Na izletu iz pravca Tahitija prema Australiji, vaša jahta udara u koralni greben i kroz trup broda počinje da prodire voda.Poređajte 12 spašenih stvari spašenih iz jahte prema njihovoj važnosti za preživljavanje vas i vašeg tima.1.5 do 2 sata 
Kaskadske planine
Na povratku sa vikend odmora, helikopter koji je prevozio vas i vašu grupu se ruši na proplancima Kaskadskih planina.Poređajte 12 spašenih stvari spašenih iz jahte prema njihovoj važnosti za preživljavanje vas i vašeg tima.1 do 1.5 sata

Ukoliko želite da saznate više o Simulacijama preživljavanja, ili bilo kojoj vrsti simulacije ili alata procene iz naše ponude širokog spektra, molimo vas da nas kontaktirate, a mi ćemo vam rado pružiti sve potrebne informacije.